سالها بود که زمین در حسرت باران حیاتبخشی می سوخت و به کویر خشک تعصبات و عقاید باطل و مرداب خرافات، تبدیل شده بود که ناگاه در شبی فراموش نشدنی، باران رحمت الهی شروع به باریدن کرد و زمین تشنه را سیراب ساخت و گُلی زیبا، بنام محمد مصطفی(ص) در کویر حجاز، شکوفا شد. آن پیام آور الهی، در شهر مقدس مکّه و در خانواده ای مؤمن و خداپرست، در شب 17 ربیع الاول به دنیا آمد و جهانِ هستی را با وجود مبارک خود، منوّر کرد.
اغلب تاریخ نگاران سال ولادت حضرت محمد(ص) را سال عام الفیل(570 میلادی) نوشته اند. عقیده مشهور میان شیعیان هفدهم ماه ربیع الاول و در بین اهل سنت دوازدهم این ماه به عنوان روز ولادت ایشان مطرح است.
حضرت محمد (ص) از منظر قرآن:
قرآن شریف پیامبر(ص) را الگو و اسوه تمام آدمیان در همه زمان ها و مکان ها می داند و همگان را به پیروی از او فرا می خواند. آیات متعددی درباره پیامبر اکرم(ص) در قرآن بیان شده است که گاهی به طور مستقیم و گاهی به شکل غیر مستقیم، به معرفی ایشان می پردازد.
به عنوان نمونه در آیه 159 آل عمران می خوانیم :
" به سبب رحمت خداست که تو با آنها این چنین خوشخوی و مهربان هستی. اگر تند خو و سخت دل می بودی از گرد تو پراکنده می شدند. پس بر آنها ببخشای و برایشان آمرزش بخواه و در کارها با ایشان مشورت کن و چون قصد کاری کنی بر خدای توکل کن، که خدا توکل کنندگان را دوست دارد."
Link: آیه 159 آل عمران
در این آیه به بیان شش ویژگی پیامبراکرم(ص) پرداخته شده است:
* مهربانی و نرمش با مردم
* پرهیز از خشونت
* عفو و بخشش خطاکاران
* طلب مغفرت برای خطا کاران
* مشاوره و هم فکری با مؤمنان
* قاطعیت در انجام تصمیمات و توکل بر خدا
🌺 برخی از ﻣﻌﺠﺰﺍﺕ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ اکرم ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﱠﱠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ:
ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﱠﱠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ بجز معجزهی جاویدش، قرآن کریم، ﻣﻌﺠﺰﺍﺕ ﺑﺴﻴﺎﺭﻯ ﺩﺍﺷﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪی ﺁﻧﻬﺎ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎﻯ ﺯﻳﺮ ﺍﺳﺖ.
◀️ 1 - ﻣﺴﺘﺠﺎﺏ ﺷﺪﻥ ﺩﻋﺎﻯ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺩﺭ ﺯﻧﺪﻩ ﺷﺪﻥ ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ ﻭ ﺑﻴﻨﺎ ﺷﺪﻥ ﻛﻮﺭﺍﻥ ﻭ ﺷﻔﺎ ﻳﺎﻓﺘﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻥ.
◀️ 2 - ﺳﺨﻦ ﮔﻔﺘﻦ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺑﺎ ﺣﻴﻮﺍﻧﺎﺕ.
◀️ 3 - ﺁﮔﺎﻫﻰ ﺑﺮ ﻫﻤﻪ ﻟﻐﺘﻬﺎ ﻭ ﻗﺪﺭﺕ ﺑﺮ ﺳﺨﻦ ﮔﻔﺘﻦ ﺑﻪ ﻫﻤﻪ ﺁﻧﻬﺎ.
◀️ 4 - ﻣﻬﺮ ﻧﺒﻮّﺕ ﺑﺮ ﭘﺸﺖ ﻣﺒﺎﺭﻛﺶ ﺟﺎ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻧﻮﺭ ﺁﻥ ﺑﺮ ﻧﻮﺭ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺯﻳﺎﺩﺗﻰ ﻣﻰ ﻛﺮﺩ.
◀️ 5 - ﺁﺏ ﺍﺯ ﻣﻴﺎﻥ ﺍﻧﮕﺸﺘﺎﻥ ﻣﺒﺎﺭﻛﺶ ﺟﺎﺭﻯ ﺷﺪ، ﺑﻪ ﻗﺪﺭﻯ ﻛﻪ ﺟﻤﻊ ﺑﺴﻴﺎﺭﻯ ﺳﻴﺮﺍﺏ ﺷﺪﻧﺪ.
◀️ 6 - ﺳﻨﮕﺮﻳﺰﻩ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﻣﺒﺎﺭﻛﺶ ﺗﺴﺒﻴﺢ ﻣﻰ ﮔﻔﺖ ﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻰ ﺷﻨﻴﺪﻧﺪ.
◀️ 7 - ﻭﺟﻮﺩ ﻣﻘﺪﺳﺶ ﺩﺭ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺳﺎﻳﻪ ﺍﻯ ﻧﺪﺍﺷﺖ.
◀️ 8 - ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺁﺏ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﺒﺎﺭﻙ ﺑﻪ ﭼﺎﻫﻰ ﻣﻰ ﺍﻓﻜﻨﺪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﭼﺎﻩ ﺑﺮﻛﺖ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﻰ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﭘﺮ ﺍﺯ ﺁﺏ ﻣﻰ ﺷﺪ. ﺁﺏ ﺩﻫﺎﻥ ﻣﺒﺎﺭﻙ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﺮ ﺻﺎﺣﺐ ﺩﺭﺩﻯ ﻣﻰ ﻣﺎﻟﻴﺪ ﺷﻔﺎ ﻣﻰﻳﺎﻓﺖ.
◀️ 9 - ﺩﺳﺖ ﻣﺒﺎﺭﻙ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺑﻪ ﻫﺮ ﻃﻌﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻣﻰ ﺭﺳﻴﺪ ﺑﺎ ﺑﺮﻛﺖ ﻣﻰ ﺷﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻃﻌﺎﻡ ﻛﻢ ﺟﻤﺎﻋﺖ ﻛﺜﻴﺮ ﺭﺍ ﺳﻴﺮ ﻣﻰ ﻛﺮﺩ.
◀️ 10 - ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺑﺮ ﺯﻣﻴﻦ ﻧﺮﻡ ﺭﺍﻩ ﻣﻰ ﺭﻓﺖ ﺟﺎﻯ ﭘﺎﻳﺶ ﻧﻤﻰماند، ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺳﻨﮓ ﺳﺨﺖ ﺭﺍﻩ ﻣﻰ ﺭﻓﺖ ﺍﺛﺮ ﭘﺎﻯ ﻣﺒﺎﺭﻛﺶ ﻣﻰ ﻣﺎﻧﺪ.
📚 (ﺣﻖ ﺍﻟﻴﻘﻴﻦ: ﺹ 26 - 27)
حضرت محمد (ص) در سیمای نهج البلاغه :
با توجه به اینکه نزدیک ترین انسانها به نبی گرامی اسلام (ص) و آگاه ترین انسانها به شخصیت آن پیامبر اعظم (ص)، امام علی(ع) است، بهترین راه برای شناخت پیامبر اعظم (ص) مراجعه به سخنان گهربار امام علی(ع) می باشد زیرا نهج البلاغه اقیانوس بی کرانی است از معارف الهی و قرآنی.
امام علی(ع) درباره لزوم پیروی و تأسی به نبی گرامی اسلام (ص) در نهج البلاغه تأکیدات فراوانی دارند و از جمله می فرمایند:
"و حقیقتاً مقتدا قرار دادن رسول اکرم (ص) برای تو کافی است. از پیامبری که پاکیزه ترین و پاک ترین مردم است پیروی کن، زیرا راه و رسمش سرمشق و الگویی است برای هر کس تأسی جوید و انتسابی است عالی برای هر کس که بخواهد منتسب گردد، و محبوب ترین بندگان خداوند کسی است که از پیامبرش سرمشق گیرد و قدم جای قدم او گذارد"
نهج البلاغه خطبه 160
ولادت امام جعفر صادق(ع) :
امام جعفر صادق (ع) نیز در روز جمعه، ، هفدهم ربیعالاول سال 83 قمری (به هنگام طلوع فجر و به روایتی در روز دوشنبه ) دیده به جهان گشود و عالم انسانی را با انوار طیّبه خویش تابناک نمود. شیعیان و محبّان اهل بیت(ع)وی را به "صادق آل محمد(ص)" میشناسند. زیرا آن حضرت، هرگز سخنی جز راست و درست، چیزی نفرمود.
آن حضرت با تشکیل حوزه علمیه و تعلیم شاگردانش، تحول شگرفی در جهان اسلام و مذهب شیعه پدید آورد و جهانیان را با اسلام ناب محمدی (ص) و مکتب حیات بخش اهل بیت (ع) آشنا ساخت. به همین جهت، وی را پایه گذار مذهب "امامیه" دانسته و شعیان امامی اثناعشری را "شیعه جعفری" میگویند.
امام جعفر صادق (ع) :
هر که به یک زندگی ساده از خدا راضی باشد خدا هم به عمل اندک او راضی شود.
(اصول کافی ، ج 3 ، ص 207)
موج همراه، میلاد بهانه خلقت، نبی اکرم(ص) و ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام جعفر صادق(ع) را به شما خانواده محترم بادصبا تبریک عرض می نماید.
التماس دعا