.
#روز شمار محرم
.
⚜ شب دوم محرم⚜
.
💠ورود امام حسین علیه السلام به سرزمین کربلا💠
.
امام حسین ع پس از آنکه با دعوت مردم کوفه و نامه های فراوان و پی در پی آنان روبرو شد تصمیم به هجرت از مکه به سوی کوفه گرفت. با اینکه برخی از آشنایان و بزرگان مدینه مانند محمد حنیفیه، عبدالله بن عباس، عبدالله بن جعفر و عبدالله بن عمر آن حضرت را از سفر به کوفه برحذر کرده بودند و با دلایلی چند تلاش کردند که وی را منصرف کنند، با این حال امام حسین ع سفر به کوفه را برای خویش تکلیف فرض کرد و به آن اقدام نمود. امام حسین ع در روز هشت ذی الحجه سال شصت قمری به قصد کوفه از مکه خارج گردید. قافله امام حسین ع پس از رسیدن به سرزمین عراق در منزلگاه "شراف" با سپاه یکهزار نفری حر بن یزید ریاحی که از سوی عبیدالله بن زیاد برای تعقیب و یا نبرد امام حسین ع ماموریت یافته بود، مواجه گردید و از آن پس، مسیر تاریخ به سوی دیگر کشیده شد. حر بن یزید که در پی نامه های روزانه عبیدالله، امام حسین ع را کنترل کرده و در مراقبت کامل خویش داشت، بنا به فرمان عبیدالله بن زیاد، آن حضرت را از مسیر اصلی به صحرای خشک و غیر آباد کشانید. تا اینکه در روز پنج شنبه، دوم ماه محرم سال شصت و یک قمری در سرزمین کربلا، راه را بر امام حسین ع بست و از ادامه حرکت آن حضرت، ممانعت به عمل آورد. امام حسین ع همین که متوجه شد، آن سرزمین، کربلا است، فرمود: "اللهم انی اعوذ بک من الکرب و البلاء"
پس فرمود: "این موضع کرب و بلاء و محل محنت و عزا است، فرود آیید که اینجا منزل و محل خیام ماست. این زمین جای ریختن خون ما است و در این مکان واقع خواهد داشت قبرهای ما. خبر داد مرا جدم رسول خدا ص به اینها"
پس در آنجا فرود آمدند. دستور داد آن جا را خیمه گاه و منزلگاه دایمی خویش قرار دهند. در این روز امام ع به اهل کوفه نامه ای نوشت و گروهی از بزرگان کوفه که مورد اعتماد حضرت بودند را از حضور خود در کربلا آگاه کرد. حضرت نامه را به قیس بن مسهر دادند تا عازم کوفه شود. اما ستمگران پلید این سفیر جوانمرد امام ع را دستگیر کرده و به شهادت رساندند. زمانی که خبر شهادت قیس به امام ع رسید حضرت گریست و اشک بر گونه مبارکش جاری شد و فرمود: " خداوندا! برای ما و شیعیان ما در نزد خود قرارگاه والایی قرار ده و ما را با آنان در جایگاهی از رحمت خود جمع کن که تو بر انجام هر کاری توانایی"
.
📚 فیض الاعلام و وقایع الایام شیخ عباس قمی، روز شمار تاریخ اسلام سید تقی واردی.
اللّهم صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدْ وَ آلِ مُحَمَّدْ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُم وَ فَرَجَنا بِهِم وَارزُقنٰا شَفاعَتَه